Orvosi Laboratóriumi és Képalkotó Diagnosztikai Tanszék
Tanszékünkről

A Debreceni Egyetem Szenátusának 25/2008. (V. 15.) sz. határozata alapján az Általános Orvostudományi Karon belül 2008. június 1-jén létrejött az Orvosi Laboratóriumi és Képalkotó Diagnosztikai Tanszék.

A Tanszék feladatai:

  • az orvosi laboratóriumi és képalkotó diagnosztikai analitikus alapszakon folyó oktatás koordinálása
  • orvosdiagnosztikai kutatások végzése (alap- és alkalmazott kutatások, „transzlációs” vizsgálatok meghonosítása)
  • A tanszéken dolgozó diplomás és szakképzett munkaerő által képviselt „know how” oktatásban és kutatásban egyaránt kiemelkedően értékes együttest alkot: radiológia, vegyészet, patológia, (molekuláris) biológia, anatómia, laboratóriumi analitika. A tanszék célja, hogy speciális interdiszciplináris jellegét kihasználva megfeleljen a korszerű személyre szabott diagnosztika és gyógyítás („tailored therapy”) által állított kutatási igényeknek. E szempontból kiemelkedő jelentőséget kap az ún. digitális multimodális képfeldolgozás és molekuláris képalkotás területén.
A fentieket részben a Tanszék tulajdonában lévő eszközökkel, részben a DE OEC intézeteiben hozzáférhető „hardware” kollaboráció útján megvalósítható felhasználásával lehetséges elérni.

A Tanszéken három kutató laboratórium működik:

Megújult OLKD Tanszéki weboldal

Megújult OLKD Tanszéki weboldal A 2009 / 2010-es tanév tavaszi félévétől kezdve a tanszék hírei a megújult OLKD weblapon elérhetőek. Az oktatási hírek (OLKDA alapszak hírei, tananyagai, órarendjei) továbbra is az olkda.med.unideb.hu …

There aren't any subgroups in this organisation.

  • Notice: Undefined index: #url sc_utils_public_menu() függvényben (/mnt/webroot/prod/sites/all/modules/sc_utils/sc_utils.public.inc 27 sor).
  • Notice: Undefined index: #url sc_utils_public_menu() függvényben (/mnt/webroot/prod/sites/all/modules/sc_utils/sc_utils.public.inc 27 sor).